A kolozsvári helyi párbeszéd összehozza a fiatalokat, hogy megvitassák a demokráciát, az oktatást és Európa jövőjét az uniós, nemzeti és helyi vezetőkkel

0

A román miniszterelnök, Nicolae Ciucă Régiók Európai Bizottsága elnöke, Apostolos Tzitzikostas és Kolozsvár polgármestere, Emil Boc véleménycserét folytatott a polgárokkal az Európa jövőjéről szóló konferencia után.
Nicolae Ciuc román miniszterelnök elmondta: Az Európai Unió jövőjét ma Kolozsváron, kreatív és lelkes fiatalok és a román polgárok erős Európa-párti szelleme írja. Megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek az Európa jövőjéről szóló vitában a fiatalokkal, Apostolos Tzitzikostas RB-elnökkel és Emil Boc kolozsvári polgármesterrel. Ezekben a nehéz időkben a fiatal generáció bevonása elengedhetetlen a demokrácia működéséhez, az oktatást, a technológia jövőjét illetően és a munkahelyeket érintő válaszok azonosításához.
Apostolos Tzitzikostas, az RB elnöke és Közép-Macedónia görög régiójának kormányzója így nyilatkozott: „ Köszönöm Ciucă miniszterelnöknek és Boc polgármester úrnak a kedves fogadtatást Romániában, és üdvözlöm a kolozsvári fiatalokat, akikkel a helyi párbeszéden találkoztam.” Alapvető fontosságú, hogy folytatjuk az Európa jövőjéről szóló vitát a konferencián túl. Bizottságunknak köszönhetően a COFE következtetései olyan nagyon konkrét kezdeményezéseket tartalmaznak, mint például az uniós ifjúsági tanácsok, az EU helyi tanácsosai és az EU demokráciaházai, amelyek segíthetnek abban, hogy Európa közelebb kerüljön az emberekhez. Dolgoznunk kell azok gyors végrehajtásán.
Emil Boc kolozsvári polgármester így nyilatkozott: „A hivatalos keretektől eltekintően ma itt, Kolozsváron barátok között vagyunk, és kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy békés és csendes légkörben vitathatjuk meg a demokrácia, az oktatás és az ifjúság fontosságát. Ne felejtsük el, hogy 400 km-re tőlünk fegyverekkel lőnek és emberek halnak meg.
Korábban Tzitzikostas elnök, Boc polgármester és Mariya Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős biztos találkozott a politika, az innovációs ágazat és a tudományos élet kulcsfontosságú regionális szereplőivel. Megnyitották az InnoWave Summit Kolozsvárt, az egyik legfontosabb csúcstechnológiai és innovációs konferenciát Délkelet-Európában. A kreatív Iparágak Regionális Központjában a „Fiatalbarát város: Európa helyi szintű” elnevezésű európai együttműködési projekt kapcsán tárgyaltak az ifjúsági munkáról és a korábbi európai ifjúsági fővárosok hálózatának létrehozásáról. Továbbá, az RB „Az uniós zöld megállapodás helyi szintű megvalósítása” elnevezésű kezdeményezése keretében és az EU azon ígéretének nyomon követéseként, hogy 3 milliárd fát ültetnek el, az Oktatási Parkban sor került pár csemete elültetésére is.
A helyi párbeszéd „ Európa Erdélyben kezdődik: A demokráciára, az oktatásra és az ifjúságra építve című esemény Európa jövőjéről szóló konferencia nyomon követéseként került megrendezésre, és itt tekinthető meg.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

UA-28657648-1