A helyi és regionális önkormányzatok elkötelezettek olyan társadalom felépítése mellett, amelyek minden polgár számára egyenlő jogokat biztosítanak

0

Az emberi tőkébe való befektetés, valamint a helyi és regionális önkormányzatok szerepe az egyenlőtlenségek elleni küzdelemben és a demokrácia megerősítésében voltak az EPP-RB tagjai által az egyenlőség uniójáról folytatott vita során felvetett fő kérdések.

Helena Dalli, egyenlőségért felelős biztos elmondta: „A helyi és regionális önkormányzatokat el kell ismerni stratégiai partnerekként, valamint az egyenlőség Uniójának végrehajtásában és nyomon követésében. A helyi és regionális önkormányzatoknak rendelkezniük kell a különféle stratégiák végrehajtásához szükséges erőforrásokkal. ” Hozzátette, hogy a nemzeti helyreállítási terveket felül fogják vizsgálni annak érdekében, hogy a legfontosabb prioritások, köztük az esélyegyenlőség, mindenki számára biztosítva legyen.

Jelena Drenjanin, az EPP-RB alelnöke elmondta, hogy az Egyenlőség Uniója nemcsak stratégia, hanem gondolkodásmód, hozzáállás és más, friss és befogadó szemlélete a mai világnak. A helyi és regionális önkormányzatok szerepéről az esélyegyenlőség Uniójával kapcsolatban Drenjanin, aki Huddinge önkormányzatának alpolgármestere, azt mondta: „Helyi és regionális szinten tudjuk, hogy munkánk, magatartásunk kiemelkedő fontosságú a társadalmunk fejlődésében. A polgárokhoz állunk a legközelebb. Az egyenlőtlenségben hosszú távon nincsenek nyertesek. Megerősítjük a demokráciát egy olyan társadalommal, amelynek minden polgára számára egyenlő jogot biztosítunk a mindennapi életben való részvételre.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és az RB Szociálpolitikai, Oktatási, Foglalkoztatási, Kutatási és Kulturális Bizottságának koordinátora arról beszélt, hogy a kormányzás minden szintjén meg kell teremteni a megfelelő feltételeket a tehetségek és készségek támogatásához, ezt párosítva ezt esélyegyenlőséggel. „Az EPP-RB képviselőcsoport támogatja azt a javaslatot, hogy 2030-ig a felnőttek legalább 60% -a évente képzéseken vegyen részt” – emelte ki Borboly. „A gyorsan változó világban ez fontos befektetés lenne a humántőke szempontjából. Sikeresen kell teljesítenünk ezt a küldetést, hogy összekapcsoljuk az egyenlőséget és a versenyképességet világszerte. ” „Ebben a kontextusban – következtetett Borboly – az uniós forrásokat úgy kell felhasználni, hogy senki se maradjon le”.

Sari Rautio, Hämeenlinna városi tanácsának elnöke és a finn helyi és regionális önkormányzatok szövetségének alelnöke arról beszélt, hogy fontos a sokszínűség a döntések meghozatalakor, ideértve a fiatalokat és a gyermekeket is, fontos az ők véleményük. Mint mondta, ez lehetne az európai erő.

 

 

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

UA-28657648-1