Az európai készségfejlesztési program online konzultációja

0

Az Európai Bizottság által megfogalmazott készségfejlesztési program célja az alapvető készségek és képességek tudatos formálása, a társadalmi egyenlőség biztosítása, az uniós versenyképesség fejlődése és a kellő rugalmasság kialakítása.

A fő területek, amelyekre fontos összpontosítani a következő öt évben: a képességek és ismeretek kompetenciaalapú oktatása, a továbbképzés és szakképzés korszerű megközelítése, új készségek beépítése a zöld gazdaságra való átállás céljából.

Az Európai készségfejlesztési programról a következő linken található bővebb információ: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1223

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Európai Bizottságának (RB) jelentéstevőjeként indítja el az Európai készségfejlesztési programmal kapcsolatos konzultációt, amelynek eredménye a végleges jelentés részét fogja képezni.

E tekintetben Borboly Csaba felkéri az európai fiatal állampolgárokat, a pedagógiában, a gazdaságtudományokban vagy a zöld projektekben érdekelteket, hogy javaslataikkal, véleményeikkel és ajánlásaikkal járuljanak hozzá a jelentés eredményességéhez.

Kérdőív kitöltésének határideje: 2020. szeptember 29.

A konzultációs kérdőív megtalálható az alábbi linkeken:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SkillsAgendaEuropeanCommitteeOfRegions2020?surveylanguage=HU

Csíkszereda, 2020. szeptember 18.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

UA-28657648-1