Fiatal újságírók jelentkezését várják Brüsszelben

0

Az Európai Bizottság idén is meghirdeti Youth4Regions programját, amelyre pályakezdő újságírók és újságírói képzésben résztvevő egyetemisták jelentkezését várják. A Youth4Regions az Európai Unió és az európai régiók közötti kapcsolatépítés ösztönzésére létrejött program. Célja az EU Regionális politikájának megismertetése, valamint a fiatal újságírók részvételével egy megbízható kommunikációs hálózat gyarapítása a regionális térségek támogatási projektjei érdekében. A képzéseken résztvevők az Európai Unió intézményeinél szereznek majd munkatapasztalatot, ahol a projektek helyi térségekben történő kommunikálásában kapnak szerepet.

A sikeresen pályázók meghívást kapnak a Régiók és Városok Európai Hetére, amelyet október 12–15. között rendeznek meg Brüsszelben. Ez a rendezvény jelenleg a legnagyobb olyan nyilvános esemény, amelyre az európai régiók és városok politikai képviselőit, a közigazgatásban dolgozó tisztviselőket, újságírókat, akadémikusokat és az EU Regionális politikájának szakértőit várják. A program legfőbb célja a régiók és városok közigazgatási szempontjainak megismerése, valamint azok figyelembe vétele az uniós döntéshozások tükrében. A 2020-as esemény a Zöld Európa, az Összetartozás és együttműködés, valamint a Polgári jogok tematikái köré épül.

A pályázáshoz a jelentkezőknek egy erre a célra megírt cikkel vagy videó riporttal kell bizonyítaniuk megfelelő tájékozottságukat az Európai Unió által finanszírozott projektekről (ERDEF, Kohéziós Alap). A Bizottság ösztönzésére a pályamunkákban érdemes olyan projektekről beszámolni, amelyek példaértékűek a COVID-19 terjedésének visszaszorítása érdekében.

Régiók és Városok Európai Hetén az eddigi években sikeresen részt vevő Hargita Megye Tanácsa jelentkezésre biztatja a térség pályakezdő újságíróit és az egyetemistákat.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

UA-28657648-1