Viețile oamenilor nu se află pe lista de priorități a factorilor de decizie de la Bruxelles

Președinția maghiară a UE poate aborda problema urșilor

Viețile oamenilor nu se află pe lista de priorități a factorilor de decizie de la Bruxelles

Președinția maghiară a UE poate aborda problema urșilor

Astăzi, la Bruxelles, Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita și raportor al Comitetului European al Regiunilor, a atras atenția asupra utilizării excesive a politicilor de mediu ale UE și a pericolelor pe care acestea le prezintă, în special în ceea ce privește problema urșilor.

În cadrul întâlnirii interstatale cu Președinția belgiană a UE și cu reprezentantul Direcției Biodiversitate din cadrul Direcției Generale Mediu a Comisiei Europene, care a avut loc la 14 iunie, s-a discutat despre statutul ariei protejate.

De-a lungul anexelor Convenției internaționale de la Berna privind clasificarea speciilor protejate. Reprezentanții statelor membre ale UE au discutat despre modificarea clasificării, unde Csaba Borboly, a prezentat raportul și a subliniat că protecția vieții umane ar trebui să fie cel mai important considerent în aplicarea oricărei legislații.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/810779214455421/

Reprezentanții statelor membre și ai DG Mediu nu au înțeles că dreptul la protecția vieții umane garantat de dreptul internațional, de exemplu în România, nu poate fi exercitat întotdeauna de către Ministerul Mediului competent, Guvern și Parlament, deoarece este anulat în instanță de către unele ONG-uri ecologiste, care reclamă actualul statut de protecție.

– În România, hotărârile judecătorești fac adesea imposibilă punerea în aplicare a directivelor UE, în special a articolului 16 din Directiva 92/43/CEE a Consiliului, care se referă la protecția habitatelor naturale și conservarea faunei sălbatice. Deciziile luate de miniștri, de guvern sau de parlament sunt, în majoritatea cazurilor, inaplicabile în instanță.

Acesta este motivul pentru care statutul de protecție strictă trebuie să fie diferențiat, nu numai pe specii, ci și pe state membre și regiuni (nuci 3), astfel încât derogările justificate și permise de Directiva privind habitatele să nu poată fi invalidate cu rea-credință. De aceea, cerem și avem încredere că Președinția ungară va sprijini acest subiect”, a adăugat președintele județului, subliniind că în România, în ciuda celor mai bune intenții ale politicienilor, instanțele sunt adesea de partea ecologiștilor radicali, ceea ce împiedică introducerea unor măsuri de protecție a vieții umane.

Aproape că se poate spune că s-a creat o „aplicație” specială a legii peste legislația națională și internațională, unde este imposibil să se aplice excepțiile. O serie de hotărâri judecătorești din România și motivarea judiciară a acestora au fost transmise experților DG pentru a le permite acestora să constate realitatea din România:

https://drive.google.com/drive/folders/1K2QpUbR64CNIFym0OM6Fr6m_8IFlpIj4?usp=sharing

Direcția Generală Mediu a Comisiei Europene este responsabilă de politica de mediu a UE, având ca obiectiv protejarea și îmbunătățirea mediului pentru generațiile prezente și viitoare. Direcția se asigură, de asemenea, că legislația de mediu a UE este aplicată în mod corespunzător de către statele membre și reprezintă Uniunea Europeană pe probleme de mediu în forurile internaționale.

Csaba Borboly subliniază că protecția vieții umane nu trebuie să treacă în plan secundar în aplicarea legislației de mediu și că este necesar ca cadrul juridic să devină mai flexibil pentru a ține seama de nevoile și specificitățile locale.

https://cor.borbolycsaba.ro/jelentesek/a-konfliktust-okozo-fajokkal-valo-egyutteles-elosegitese-az-unios-termeszetvedelmi-iranyelvek-kereten-belul/

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.